21 mei 2014

Voorjaarsstamppotje met gegrilde bacon en trostomaatjes

Een echt voorjaarsstamppotje van rauwe spinazie, op kleur gebracht met een paar overheerlijke, warme tomaatjes.






Voor 4 personen ben je nodig

  • 1,25 kg kruimige aardappels
  • 125 gr plakjes ontbijtspek, liever bacon
  • 500 gr cherry(tros)tomaatjes
  • 1 rood uitje, snipperen
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 gr
  • versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaat
  • zout


Werkwijze

  • aardappels schillen en in vieren snijden
  • in iets water met zout 15-20 minuten koken
  • ondertussen de plakjes ontbijtspek/bacon knapperig grillen (5 à 10 minuten)
  • de trostomaatjes grillen tot de velletjes barsten, kan naast het spek/bacon
  • als de aardappels gaar zijn, deze afgieten (iets kookvocht bewaren)
  • aardappels stampen
  • pan terugzetten op een laag vuurtje 
  • en
  • spinazie en gesnipperd uitje erdoor mengen, bladeren hierbij kneuzen met de pollepel
  • zo komt er vocht vrij voor een smeuïge stamppot
  • als het niet smeuïg genoeg is, iets kookvocht van de aardappelen toevoegen
  • pittig maken met peper
  • op smaak brengen met nootmuskaat


Op bord scheppen, bacon en tomaatjes erbij leggen en lekker genieten!

Eetse met kleine hapjes!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten