7 mei 2014

Mascarpone/ricotta dessert met verse bosvruchten





De tijd van vers hollands fruit zit er weer aan te komen. Tijd dus voor lekkere toetjes met veel vers fruit! 
Deze is met verse bosvruchten: bosbessen, frambozen en bramen. Wees matig met het mascarpone-mengsel en neem lekker veel fruit. De verhouding op de foto is eigenlijk niet goed, er mag wel minder van het overheerlijke mascarponemengsel in het glas.

Voor het mascarponemengsel heb ik het lekkerste van 2 recepten gebruikt… ;)



Ingrediënten voor 12(!) personen
  • 250 gr bramen
  • 250 gr frambozen
  • 250 gr aardbeien
  • 300 gr bosbessen


voor mascarponemengsel
  • 400 gr mascarpone
  • 400 gr ricotta
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • geraspte schil van 2 citroenen (heel fijn raspen)
  • sap van 1 of 2 citroenen
  • 2 eetl Prosecco of een zoete dessertwijn



Werkwijze
  • Meng alle ingrediënten voor het mascarponemengsel in een grote kom
  • Doe iets onder in een glas
  • Fruit er op
  • Serveren






Geen opmerkingen:

Een reactie posten