Venkel is een naar anijs smakend, heerlijk, makkelijk en
veelzijdig gewas. Het wordt gebruikt als
groente en als kruid en zowel de knol als de uitlopers kun je eten.
De knol kun je rauw eten door er een frisse salade mee te
maken. Even koken en je hebt een heerlijk bijgerecht. En van het kookvocht kun je dan een
lekkere kruidenthee maken om na het eten te drinken. Voeg daarvoor een steranijs, stukje en een paar blaadjes
mint aan het kookvocht toe, laat even trekken en je hebt je eigengemaakte
Sterrenmix thee. De prachtige uitopers
kun je roerbakken met andere groenten of fijngesneden aan je yoghurt toevoegen…
Mogelijkheden genoeg!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
Handig om erbij te hebben
- Grilpan
Werkwijze
- was de knollen en snij de schijf aan de onderkant eraf
- snij de knollen, vertikaal, in dunne plakjes
- bestrijk de plakjes met iets olie
- gril de plakjes in 8 à 10 minuten gaar
Tip
Ook lekker op de BBQ
Geen opmerkingen:
Een reactie posten