1 augustus 2013

Venkel, gegrilde


Venkel is een naar anijs smakend, heerlijk, makkelijk en veelzijdig gewas.  Het wordt gebruikt als groente en als kruid en zowel de knol als de uitlopers kun je eten.





De knol kun je rauw eten door er een frisse salade mee te maken. Even koken en je hebt een heerlijk bijgerecht. En van het kookvocht kun je dan een lekkere kruidenthee maken om na het eten te drinken. Voeg daarvoor een steranijs, stukje en een paar blaadjes mint aan het kookvocht toe, laat even trekken en je hebt je eigengemaakte Sterrenmix thee.  De prachtige uitopers kun je roerbakken met andere groenten of fijngesneden aan je yoghurt toevoegen… Mogelijkheden genoeg!


Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel olie


Handig om erbij te hebben
  • Grilpan

Werkwijze
  • was de knollen en snij de schijf aan de onderkant eraf
  • snij de knollen, vertikaal, in dunne plakjes
  • bestrijk de plakjes met iets olie
  • gril de plakjes in 8 à 10 minuten gaar


Tip
Ook lekker op de BBQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten