In deze taart kun je, behalve de genoemde kruiden, ook volop naar eigen idee kruiden verwerken. Kruiden geven een grote toegevoegde waarde aan onze dagelijkse maaltijden. Peterselie bijvoorbeeld, bevat o.a. ijzer, bètacaroteen, kalium, foliumzuur, vitamine C. En dat voor zo'n klein plantje! :)
Voor de taartbodem heb ik, gemakshalve, gebruik gemaakt van diepvriesdeeg. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de orginele quichebodem gaan maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg of voor hartige taart
- 1 beschuit (of 2 eelt. paneermeel)
- 2 uien in stukjes gesneden
- 3 bakjes champignons
- 6 takjes peterselie
- 2 teentjes knoflook
- basilicum
- peper
- 3 eieren
- 1 bekertje zure room
- eventueel iets zout
Handig om erbij te hebben
- (quiche) ovenschaal
Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 200 gr
- Belegd de schaal met de ontdooide blaadjes bladerdeeg
- verkruimel hierboven het beschuit
- bak uien en knoflook
- voeg hier de champignonschijfjes aan toe
- alles even door vergiet afgieten
- ondertussen de eieren in een schaal loskloppen
- zure room hieraan toevoegen en verder loskloppen
- kruiden aan toevoegen
- chanpignonmengsel aan toevoegen
- alles in de ovenschaal op het deeg gieten/scheppen
- ca. 40 minuten in de oven
Eetse met kleine hapjes ;)
Thank you for inviting me. I did like the idea, so I already added my blog to you website.
BeantwoordenVerwijderen