28 februari 2013

Komkommer in 't zuur

Een heerlijke, fris zure komkommersalade. 
Smaakt goed bij o.a. sperzieboontjes, sla, gehaktbal en nog veel meer.


ingrediënten
  • 2 komkommers
  • azijn
  • peper en zout


handig om erbij te hebben
  • vergiet
  • kaasschaaf


werkwijze
  • schil de komkommers met de kaasschaaf
  • snij de komkommers in plakjes met de kaasschaaf
  • en doe de plakjes in het vergiet
  • strooi er zout overheen en roer het even om
  • zet hier een bord en een kan met water op
  • zo kan de komkommer mooi zijn vocht kwijt
  • als de komkommers uitgelekt zijn, deze in een schaal doen
  • iets peper er over strooien
  • en azijn erop schenken tot alles onder het azijn staat
  • dit weer een tijdje laten trekken
  • voor het opdienen het azijn er af gieten
  • even proeven en eventueel nog iets peper er over


verkorte versie
  • schil de komkommers met de kaasschaaf
  • snij de komkommers in plakjes met de kaasschaaf
  • doe alle komkommers in een schaal
  • strooi hier zout en peper over
  • en doe hier flink veel azijn op
  • goed door elkaar roeren
  • als je tijd hebt om de azijn even in de komkommers te laten trekken, kun je het er afgieten voor je de komkommersalade opdient


Geen opmerkingen:

Een reactie posten