Wat vond ik dat
leuk, dat Nanneke – de eigenaresse van kookwinkel Napoleon in Markelo – mij
vroeg om een recept voor haar Sweet Friday. Er ging spontaan van alles door
mijn gedachten; gezond, verantwoord, pure ingrediënten, makkelijk klaar te
maken, mooie kleurtjes, geen calorieënbom en uiteraard lekker!
Het is een
nagerecht geworden. Zo fleurig als het voorjaar, want daar is jong & oud nu
wel eens aan toe, maar ook mooi als afsluiting van de Paasmaaltijd.
Het recept
is voor 4 personen en van te voren klaar te maken.
·
35 gr ongezouten en blanke
hazelnoten
·
1 mango
·
2 (pers)sinaasappels
·
6 dl yoghurt
·
eventueel 1 eetlepel natuurlijk
zoetmiddel
handig om te gebruiken
·
blender
werkwijze
·
rooster de hazelnoten in een
droge koekenpan
·
als ze klaar zijn hakken in de
blender
·
snij ondertussen het vruchtvlees
van de pit van de mango
·
schil de sinaasappelen
·
pureer de stukken mango en
sinaasappelen in de blender tot een gladde
massa
·
proef eerst even of je het zoeter
wilt maken, voordat je zoetmiddel bij de fruitmassa doet
·
de helft van het fruitmengsel over
4 glazen verdelen
·
schenk hier de yoghurt op
·
en verdeel hierover het
resterende fruitmengsel
Vlak voor
het opdienen het notenstrooisel erover verdelen en er een nootje op te zetten.
Eetse met
kleine hapjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten