Een heerlijke, fris zure komkommersalade.
Smaakt goed bij o.a. sperzieboontjes, sla, gehaktbal en nog veel meer.
ingrediënten
- 2 komkommers
- azijn
- peper en zout
handig om erbij te hebben
- vergiet
- kaasschaaf
werkwijze
- schil de komkommers met de kaasschaaf
- snij de komkommers in plakjes met de kaasschaaf
- en doe de plakjes in het vergiet
- strooi er zout overheen en roer het even om
- zet hier een bord en een kan met water op
- zo kan de komkommer mooi zijn vocht kwijt
- als de komkommers uitgelekt zijn, deze in een schaal doen
- iets peper er over strooien
- en azijn erop schenken tot alles onder het azijn staat
- dit weer een tijdje laten trekken
- voor het opdienen het azijn er af gieten
- even proeven en eventueel nog iets peper er over
verkorte versie
- schil de komkommers met de kaasschaaf
- snij de komkommers in plakjes met de kaasschaaf
- doe alle komkommers in een schaal
- strooi hier zout en peper over
- en doe hier flink veel azijn op
- goed door elkaar roeren
- als je tijd hebt om de azijn even in de komkommers te laten trekken, kun je het er afgieten voor je de komkommersalade opdient
Geen opmerkingen:
Een reactie posten