Bij ons thuis de rode saus voor op een pasta. Simpel klaar te maken en van pure ingrediënten, wat wil een mens nog meer? :)
Heb je haast, zoals het bij ons vaak gaat, dan gaat de saus op tafel zodra die op smaak en de spaghetti gaar is. Dan heb je binnen een half uur een lekkere pure spaghetti bolognese op tafel staan. Maar laat je het even pruttelen, zodat de smaak van alle ingrediënten tijd hebben om tot hun recht te komen, dan duurt het ca. 35 à 40 minuten voordat je het op tafel kunt zetten.
Heb je haast, zoals het bij ons vaak gaat, dan gaat de saus op tafel zodra die op smaak en de spaghetti gaar is. Dan heb je binnen een half uur een lekkere pure spaghetti bolognese op tafel staan. Maar laat je het even pruttelen, zodat de smaak van alle ingrediënten tijd hebben om tot hun recht te komen, dan duurt het ca. 35 à 40 minuten voordat je het op tafel kunt zetten.
Voor 4 personen heb je nodig
2 el olijfolie
2 sjalotten of een ui,
fijngesneden
2 tenen knoflook,
fijngesneden
1 stengel
bleekselderij, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
2 takjes verse basilicum
(15 gr) of 1 tl gedroogd, grof gesneden
mespuntje tijm
2 pakjes gezeefde
tomaten (500 gr) of 1 kilo vers
1 el rode balsamico azijn
event. ansjovis
event. gedroogd
pepertje
250 gr rundergehakt of
tartaar
350 gr spaghetti
100 gr Parmezaanse
kaas, geraspt
Werkwijze
• Fruit de sjalotten op een lage warmtebron met iets olijfolie
• Breng het gehakt op smaak met oregano, peper en zout
• Bak het bruin in de koekenpan met het gefruite uitje
• Plet de knoflook met een groot mes en aan de gehakt toe als deze bijna goed is
• Bak de bleekselderij even mee
• Doe de gezeefde tomaten en de helft van het basilicum erbij
• Voeg de tijm en event. andere kruiden toe
• Laat de saus 30 min op een laag vuur pruttelen tot het dik is geworden
• Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover
• Strooi de geraspte kaas en de andere helft van het basilicum over de saus
Extra lekker
• Als ik pakken/blikken met tomatenblokjes gebruik, voeg ik er altijd per persoon minimaal 1 verse tomaat - aan stukjes gesneden - aan toe.
Tip's
• Niet in je ogen wrijven als je het pepertje gesneden hebt. Ook 's avonds niet.
• Als het vet warm wordt, heb je even de tijd om het uitje te snijden.
• Als uitje fruit in de pan, de ingrediënten bij elkaar zoeken en panklaarmaken
• Varieer met de groente. Je kunt er ook iets worteltjes, doperwten, boontjes of andere groenten bij door doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten