Voor 2 personen heb je nodig
- 225 gr koolvis
- 0,5 eelt citroensap
- 2 geroosterde rode paprika's (uit een pot een zelfgemaakte)
- 2 tomaten
- 1,5 eetl olijfolie/kokosolie
- 1 teentje knoflook
- naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eelt rode wijn, geen zoete
Werkwijze
- Besprenkel de vis met citroensap
- Wrijf de vis in met zout, peper en gedroogde kruiden
- Vis laten liggen
- Snij de tomaten in stukjes
- Pureer de paprika's en tomaten in een blender of met een staafmixer
- Fruit de knoflook zachtjes in iets olie
- Roer de wijn en de gedroogde Italiaanse kruiden door de rode puree
- Laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen
- Bak de vis zachtjes en een koekenpan, ca. 4 tot 6 minuten
- Serveer de vis met de rode saus
Menusuggestie
- Wij hebben de vis met rijst en spitskool gegeten. Een heerlijke combinatie.
- De spitskool heb ik ragfijn gesneden en met iets olie en een fijngesneden rood pepertje, gewokt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten