23 mei 2014

Vega met een eitje

Ga af en toe eens voor vegetarisch! 



Het eitje is een goede vleesvervanger wat dit gerecht tot een goed vega-menu maakt. In tijden van warm weer, vaak BBQ-en en voor de meeste mensen (te) veel vlees eten of gewoon omdat jij je ook bewust bent van het feit dat het best iets minder kan met o.a. het vleeseten.

Je hebt nodig (voor 2 personen)
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 400 gram doperwtjes (diepvries)
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • mespuntje tijm


Bereiding
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de ui zacht in de margarine.
  • Kook de eieren in 9 minuten hard.
  • Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
  • Snijd de tomaten klein en meng ze door de doperwten.
  • Maak de groente op smaak met wat peper, een beetje zout en wat tijm.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Leg de halve eieren in het groentegerecht.

Eetse met kleine hapjes!



Bron van dit recept: Voedingscentrum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten