Voor 4 personen ben je nodig
- 1,25 kg kruimige aardappels
- 125 gr plakjes ontbijtspek, liever bacon
- 500 gr cherry(tros)tomaatjes
- 1 rood uitje, snipperen
- 2 zakken panklare spinazie à 300 gr
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat
- zout
Werkwijze
- aardappels schillen en in vieren snijden
- in iets water met zout 15-20 minuten koken
- ondertussen de plakjes ontbijtspek/bacon knapperig grillen (5 à 10 minuten)
- de trostomaatjes grillen tot de velletjes barsten, kan naast het spek/bacon
- als de aardappels gaar zijn, deze afgieten (iets kookvocht bewaren)
- aardappels stampen
- pan terugzetten op een laag vuurtje
- en
- spinazie en gesnipperd uitje erdoor mengen, bladeren hierbij kneuzen met de pollepel
- zo komt er vocht vrij voor een smeuïge stamppot
- als het niet smeuïg genoeg is, iets kookvocht van de aardappelen toevoegen
- pittig maken met peper
- op smaak brengen met nootmuskaat
Op bord scheppen, bacon en tomaatjes erbij leggen en lekker genieten!
Eetse met kleine hapjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten