20 maart 2013

Gehaktbal

Een lekkere hollandse gehaktbal, hmmmm. Niet helemaal zo'n snel klaar gebeuren maar echt de moeite waard om zelf te maken. Goed van te voren klaar te maken. Dat is dan wel weer handig. 



In dit recept heb ik 2 eieren gebruikt, maar eigenlijk kan 1 ei ook prima. 



Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 eetl (grove) mosterd
  • scheutje worchestersaus
  • 1 theelepeltje cayennepeper 
  • fijn gesnipperd uitje
  • 2 eieren
  • 25 gr paneermeel
  • peterselie
  • peper
  • zout



werkwijze
  • doe je ringen af
  • was je handen en droog ze af
  • neem een grote schaal 
  • doe er de gehakt en en strooi alle andere ingrediĆ«nten er overheen
  • kneed alles, met je handen, goed door elkaar
  • zet de kraan aan, druppelsgewijs tot een klein straaltje
  • maak je handen iets nat
  • en draai de ballen
  • handen tijdens het ballen draaien nat houden
  • leg de ballen een half uurtje afgedekt in de koelkast 
  • half uurtje in de braadpan bakken in een klein beetje vet





des te beter je gehakt, 
des te beter je bal smaakt. 


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten