4 oktober 2013

Koolvis met een lichte, rode saus

Voor de verandering een keertje een lichte, rode saus bij de vis, in plaats van de gebruikelijke romige, vette, witte...




Voor 2 personen heb je nodig 
  • 225 gr koolvis
  • 0,5 eelt citroensap
  • 2 geroosterde rode paprika's (uit een pot een zelfgemaakte)
  • 2 tomaten
  • 1,5 eetl olijfolie/kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eelt rode wijn, geen zoete


Werkwijze

  • Besprenkel de vis met citroensap
  • Wrijf de vis in met zout, peper en gedroogde kruiden 
  • Vis laten liggen
  • Snij de tomaten in stukjes
  • Pureer de paprika's en tomaten in een blender of met een staafmixer
  • Fruit de knoflook zachtjes in iets olie
  • Roer de wijn en de gedroogde Italiaanse kruiden door de rode puree 
  • Laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen
  • Bak de vis zachtjes en een koekenpan, ca. 4 tot 6 minuten
  • Serveer de vis met de rode saus


Menusuggestie

  • Wij hebben de vis met rijst en spitskool gegeten. Een heerlijke combinatie.
  • De spitskool heb ik ragfijn gesneden en met iets olie en een fijngesneden rood pepertje, gewokt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten