22 april 2013

Champignonsaus met kappertjes

Dit bijgerecht smaakt altijd wel ergens bij. Is het niet bij een stukje vlees, dan is het wel bij een geroosterde boterham of door de droge rijst om die iets smeuïger te maken. 

Lekker en lekker weinig kilocalorieën.


Deze hebben we vandaag gemaakt en was heerlijk. Binnenkort volgen er meer, want er zijn legio mogelijkheden om met champignons de maaltijd op te fleuren.

Ingrediënten

  • 250 gr champignons, in plakjes of in vieren gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 ml kippen- of groentebouillon
  • mosterd, 
  • peterselie, vers of ge(vries)droogd
  • peper
  • olie

Werkwijze

  • Bak de champignons in iets olie in een koekenpan
  • Als ze bijna gaar zijn de kappertjes, bouillon, mosterd, peterselie en peper toevoegen
  • Nog even zachtjes door laten koken

Tip

De bouillon houdt het gerecht lekker slank en jou dus ook. Mocht je het net even iets anders willen maken en geen bezwaar hebben dat het iets meer kcal worden, dan kun je in plaats van bouillon ook een glas droge witte wijn toevoegen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten