5 april 2013

Roergebakken worteltjes met peultjes

Laat het voorjaar maar komen! Voorjaar nodigt uit om iets vrolijks op tafel te zetten en graag vlug klaar natuurlijk anders sta ik met het mooie lenteweer veel te lang in de keuken. Maar wel graag gezond! En dus wordt het  roergebakken worteltjes met peultjes. 



Ingrediënten
worteltjes
peultjes
olie


Werkwijze

methode 1
Hou je van rauwe groenten, dan kun je de worteltjes en peultjes even rauw roerbakken. Eerst de worteltjes en even later de peultjes erbij.

methode 2
Heb je liever beetgaar dan kun je de worteltjes en peultjes beter even blancheren. Dan kook je ze 2 minuten, de worteltjes een minuutje langer dan de peultjes, en laat ze in het vergiet even schrikken door er koud water over te laten lopen. Daarna nog even roerbakken. 

Simpel, lekker en vliegensvlug klaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten